Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена дъгова пъстърва със зеленчуци

Печена дъгова пъстърва със зеленчуци

Печена дъгова пъстърва със зеленчуци
Снимка: Виктория Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Печена дъгова пъстърва със зеленчуци може да сервираме с бяло вино."

Необходими Продукти

  • дъгова пъстърва - 3 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • чушленца - 1 купа
  • броколи - 1 глава
  • лимони - 1 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготвя се голяма тава. Поръсва се олио и се разнася.

Дъговата пъстърва се измива добре. Осолява се отвън и отвътре.

Морковите се обелват и измиват. Нарязват се на две по дължина и всяка половина се нарязва на дебели филийки.Разпределят се до рибата в тавата.

Чушлетата се измиват и разпределят до морковите.

Карфиола се измива. Нарязва се на розички и се разпределя до чушлетата. Дръжката на карфиола се оставя за супа или друго ястие.

Всички зеленчуци се посоляват и поръсват с олио. Овалват се.

Лимонът се измива и нарязва на две по дължина. Всяка от половините се нарязва на филийки.

Нареждат се върху рибата. Чесънът се обелва и нарязва на филийки. Разпределя се върху рибата и чушлетата.

Печем рибата със зеленчуци на 180 градуса.

Когато печената пъстърва е готова след-15-20 минути, тя се изкарва.

Към зеленчуците се добавя малко вода и се допичат до готовност. Печената дъгова пъстърва се гарнира със зеленчуците и се поднася.

Печена дъгова пъстърва със зеленчуци може да сервираме с бяло вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: