Начин на приготвяне
Пригответе блата за карфиолената пица, като смелите в блендер розичките карфиол. Извадете ги в купа и отделно пуснете да се смели сиренето гауда.
Сипете го при карфиола и добавете двете разбити яйца, кокосовото брашно, сол, риган и пипер. Разбъркайте до получаване на хомогенно тесто. Ако е много рядко, добавете още кокосово брашно.
Тъй като карфиолът ще пуска вода и втечнява тестото, може предварително да го сложите в тиган с лъжица две олио и да задушите. После махаме капака и оставяте да се изпари течността или по-скоро влагата. При този вариант обаче ще трябва да изчакате после да изстине преди да смесите с яйцата и сиренето гауда.
Разстелете карфиоления блат в тавичка, покрита с хартия за печене (може да е леко намазнена). Трябва да е тънък.
Сложете в загрята на 175 °C фурна с вентилатор и печете, докато започне да става златист. Тогава намажете с доматен сос за пица (аз го правя леко пикантен) и поръсете отгоре нарязания бекон, моцарелата, каперсите и ригана.
Печете до разтапяне на моцарелата и лек загар на бекона в пицата.
Сервирайте топлата пица с бекон и блат от карфиол и се насладете на една лека и вкусна вечеря.
Добър апетит!