Мързелива торта Наполеон

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5686k2k6
Мързелива торта Наполеон
Снимка: Мина Димитрова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
14
"Мързелива торта Наполеон - класически разкош от френската кухня"

Необходими Продукти

  • бутертесто - от 800 г
  • За крема
  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 1 ч.ч. кристална
  • яйца - 3 бр.
  • нишесте - 1 пак. Ванилия
  • брашно - 5 с.л.
  • ванилия - 5 пак.
  • сладкарска сметана - 500 мл
  • краве масло - 125 г
  • захар - 3 с.л. кристална
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутертестото се оставя на стайна температура да се отпусне, но не е нужно да омеква. Трябва да може да се развие рулото, без да се начупи. От тестото се изрязват 2 кръга с диаметър около 26 см.

Първо, очертайте кръговете върху хартия за печене с дъното на формата, която ще използвате за печенето. Изрязаните кръгове се надупчват с вилица, за да не бухнат прекалено при печенето. Печете един по един блатовете в предварително загрята на 185 °C фурна до златисто, като отстрани на тавата на фурната поставяте и изрезките, да се изпекат. Те са необходими за украса на Наполеон тортата. След изпичането оставете блатовете да изстинат напълно и ги разрежете хоризонтално на 2, за да получите 4 блата.

За млечно-яйчния крем прясното мляко и захарта се слагат в тенджера на котлона. Докато млякото заври, се разбива с миксер до гладка смес яйцата, нишестето, брашното, ванилиите и 100 мл от сметаната.

Ако сместа е много гъста, се разрежда с малко прясно мляко от тенджерата. След като прясното мляко е завряло, яйчната смес се прибавяте на тънка струя с непрекъснато разбъркване.

Варете и бъркайте енергично, докато се получи гъст сладкарски крем. Готовият крем се оставя да се охлади напълно, като от време на време го разбърквате, за да не се образува кора на повърхността, го покрийте със стреч фолио.

След като млечно-яйчния крем е изстинал, го разбийте с размекнатото масло с 3-те лъжици захар на пухкав крем.

Към разбития маслен крем започнете да добавяте на части охладения млечно-яйчен крем, като разбивате с миксер.

След като крема е готов, можете да преминете към сглобяване на тортата Наполеон. В тортена чиния слагате 1 блат, намазваме обилно с крем, после слагаме втори блат и пак намазваме обилно с крем и така накрая завършваме намазана обилно с крем. Изрезките натрошаваме и покриваме тортата по стените и отдолу.

Мързелива торта Наполеон се поставя в хладилник за поне 4 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
54
40
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
И аз това се чудя,останалите 400 мл сметана къде се слагат!
26.12.2023 19:15
Анонимен
Анонимен
На рецептата пише 500 гр сметана.А за крема слагаме 100гр.Другите 400гр къде са?
18.12.2023 13:19