Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кето кексчета с тиква

Кето кексчета с тиква

ВалерияВалерия
Мастър Шеф
2474k6421
Кето кексчета с тиква4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
16
"Цели 16 броя от тези златни и пухкави кето кексчета с тиква Като Коледа през есента е"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • краве масло - 50 г разтопено
  • орехи - 120 г смлени
  • бадемово брашно - 120 г
  • бакпулвер - 8 г
  • пюре от тиква - 240 г
  • канела - 1/2 ч.л.
  • ванилия - 1/2 ч.л.
  • подсладител - 100 г /смесих стевия с еритритол/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Използвам стевия за сладкиши и еритритол на прах, които са 1:1 в съотношение със захарта.

Тиквата се сварява. След това се намачква и оставя, да се изцеди в гевгир. Вземам 240 г, а другото прибирам в хладилник или фризер.

Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци.

Към жълтъците се добавят останалите съставки и се разбърква с бъркалка. Белтъците се разбиват на сняг. След това се добавят към другата смес и се разбърква с шпатула.

Използвах силиконови форми, които предварително намазах с масло. Не пълня формите догоре.

Пекох в еър фрайъра на програма bake - 165 °C, 10 минути от едната страна и 5 от другата страна.

Може да ги изпечете и във фурната на 180 °C.

В зависимост от големината на формите излизат различен брой. В тези ми излязоха 16 бр. В по-малки излизат повече.

Източник: Вкусни рецепти с Валерия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: