Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Сиренки»Френски гужери с хрупкава коричка

Френски гужери с хрупкава коричка

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Френски гужери с хрупкава коричка
Снимка: Juliya
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
15
"Френски гужери с хрупкава коричка - разкошни сиренки или малки френски хлебчета за разкошна закуска"

Необходими Продукти

  • краве масло - 90 г
  • вода - 150 мл
  • сметана 30% - 50 мл
  • сол - щипка
  • брашно - 90 г
  • яйца - 2 бр.
  • твърдо сирене - 80 г (настъргано)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в тенджера водата, сметаната, маслото и солта.

След като маслото се стопи и сместа заври, добавете брашното наведнъж и бъркайте с дървена лъжица до получаване на еднородно тесто.

Махнете тенджерата от котлона и оставете тестото за сиренките да изстине.

Прибавете яйцата едно по едно, като бъркате до пълно усвояване.

Добавете 60 г твърдо сирене, разбъркайте, покрийте с фолио и приберете в хладилника за 20-30 минути.

След това с лъжица и с ръце оформете топчета (около 15 бр.), подредете сиренките в тава, покрита с хартия за печене, и ги поръсете с останалото сирене.

Печете хлебчетата в предварително загрята фурна на 180°C за около 30 минути.

Френските гужери с хрупкава коричка са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: