Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържен ориз»Пържен ориз с грах и скариди

Пържен ориз с грах и скариди

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Пържен ориз с грах и скариди2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1-2
"Знаем, че пърженото не е полезно, но е толкова вкусно, че не можем да му устоим"

Необходими Продукти

  • ориз - 250 г басмати,
  • олио - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • люти чушки - 1 брой червена, изчистена от семките
  • яйца - 2 броя разбити
  • грах - 200 г замразен
  • лук - 1 връзка зелен нарязан на ситно
  • скариди - 290 г варени
  • соев сос - 1 с.л. плюс допълнително за сервиране, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете ориза в тенджера и го залейте с 600 мл вода. След като заври, похлупете и оставете да къкри около 10 минути или докато водата изври почти напълно.

Свалете ориза от огъня и го оставете в тенджерата 5 минути, без да махате капака.

В голям дълбок тиган загрейте олиото. Сложете чесъна и лютата чушка и бързо ги запържете за 10 секунди – внимавайте да не изгорят.

Прибавете сварения ориз, запържете го за 1 минута, като бъркате непрекъснато, след което го съберете в едната част на тигана.

Изсипете разбитите яйца в свободната част на тигана и запържете и тях, като бъркате.

Когато започнат да стягат, добавете граха и лука.

Бъркайте в продължение на 2 минути, до омекване на граха.

Финално добавете скаридите и соевия сос само докато се затоплят.

По желание поднесете с още соев сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: