Начин на приготвяне
Карфиола почистваме от листата, измиваме и отрязваме две веган пържоли (останалото използваме за друга рецепта).
В купичка смесваме зехтина, кимиона, ригана, пипера и солта, намазваме с тази смес пържолите и ги слагаме в тава, покрита с хартия за печене.
Разрязваме скилидките чесън на две и добавяме към карфиола.
Покриваме тавата с алуминиево фолио и печем карфиола във фурната на 180°С за около 20-30 минути докато омекнат.
След това махаме фолиото, обръщаме пържолите и ги печем без фолиото още 10-15 минути.
Веган пържолите от карфиол наистина са много вкусни и лесни за приготвяне. Могат да се ползват и във веган сандвичи или да се комбинират с някаква веган салата.