Начин на приготвяне
Обелете бананите и ги намачкайте с вилица. Добавете белтъка, като продължите да разбърквате сместта, и постепенно прибавяте останалите продукти от рецептата без шамфъстъка на прах.
Преди са добавите содата, предварително я угасете с няколко капки оцет. Шоколада начупете на малки парченца. Разбъркайте всичко добре и оставете сместта да почине за десетина минути.
Разпределете в силиконови форми за тарталети (6 бр.) и поръсете отгоре с шамфъстък на прах или натрошени ядки.
Печете тарталетите в предварително загрята фурна на 175 °C за около 20 мин.
Като изстинат леко, извадете от формите.
Напълно изстинали, съхранявайте здравословните тарталети в кутия
Да ви е сладко в офиса с моите бързи тарталети с банан без брашно и захар.