Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пиле с тиква, бял ориз и сос от нар

Пиле с тиква, бял ориз и сос от нар

Петя СтойневаПетя Стойнева
Новак
1402k188
Пиле с тиква, бял ориз и сос от нар2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"При сервиране върху ориза се поставят парчета от пилето и тиквата и се залива със соса."

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 400 г
  • тиква - 400 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • краве масло - половин пакет
  • пушен червен пипер - 1 с.л.
  • шарен пипер - 1 с.л. Млян
  • мащерка - 1 с.л.
  • риган - 1 с.л.
  • куркума - 1 с.л.
  • розмарин - 1 клонче
  • лимон - 1 бр.
  • нар - 1 бр.
  • горчица - 3 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе и тиквата се нарязват на жулиени, посоляват се и се разбъркват с подправките и маслото.

Запържват се на слаб огън до готовност.

Приготвяне на ориза:

Оризът се измива няколко пъти със студена вода.

След това се вари в две чаши подсолена вода за около 15 минути или докато водата изври почти напълно.

Съдът със сварения ориз се маха от котлона, добавя се сок от един лимон и се покрива с кърпа.

Приготвяне на соса:

Горчицата и медът се смесват със сока от нара. Добавя се и розмарин.

При сервиране върху ориза се поставят парчета от пилето и тиквата и се залива със соса.

Добър апетит с моето пиле с тиква, бял ориз и сос от нар!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: