Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кашкавалки»Добруджанки с кашкавал

Добруджанки с кашкавал

Добруджанки с кашкавал
Снимка: Албена Асенова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
20
"Добруджанки с кашкавал и приятен загар на кашкавала - мммм...."

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • брашно - 2 и 1/2 ч.ч.
  • сол - 1/ 2 ч.л.
  • сирене - 1/2ч.ч. Натрошено
  • кашкавал - 1/2 ч.ч + за поръсване настърган
  • краве масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбива едно яйце. Към него се прибавя чаена чаша кисело мляко с лъжичка сода в него.

Сместа се разбърква, добавя се на порции брашното и се замесва меко и лепнещо тесто.

Добавят се натрошеното сирене и настъргания кашкавал и отново се премесва, докато се обединят всички продукти.

От тестото се оформят топчета, които се нареждат в тава, покрита с хартия за печене.

По средата на всяко топче се прави вдлъбнатинка с помощта на пръста и в нея се поставя по парченце краве масло.

Отгоре Добруджанките се поръсват с малко настърган кашкавал и се слагат да се пекат във фурна загрята на 180 °C за около половин час.

Добруджанки с кашкавал трябва да хванат приятен загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Страхотни! Станаха точно такива ,каквито са на снимката
05.11.2024 07:51