Печена заешка плешка

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Печена заешка плешка1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Страхотен деликатес за любителите на дивечовото месо, а останалите да не се облизват, ами да записват рецептата"

Необходими Продукти

  • заешко месо - плешка - 1
  • сланина - 50 гр.
  • маргарин - 50 гр.
  • сметана - кисела - 250 мл.
  • вода - 250 мл.
  • брашно - 2 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Плешката се пече нарязана на порции или цяла. Измитото месо се отцежда, обелва се и се шпикова с тънки парчета сланина. Залива се със сгорещен маргарин и се пече, като неколкократно се полива.

Сосът се подправя с кисела сметана.

Младото месо се пече 40 мин. , а по - старото – около 60 мин. Сосът се сгъстява с брашно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина Платонова
Веселина Платонова
Хареса ми защото е лесна за изпълнение. За пръв път пробваме рецепта със заешко, вярвам, че ще е и вкусна. Поздрави и приятен ден.
03.03.2011 10:43