Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Удон нудли с тофу в портокалов сос

Удон нудли с тофу в портокалов сос

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Удон нудли с тофу в портокалов сос
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Нудлите се разпределят в чинии и отгоре се слага готовото тофу със соса"

Необходими Продукти

  • удон нудли - 1 пакет
  • тофу - 200 г или пилешко месо
  • царевично нишесте
  • олио
  • Сос
  • портокалi - 1 бр., прясно изцеден сок
  • оризов оцет - 2 с.л.
  • захар - 3 с.л. захар
  • соев сос - 4 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • джинджифил на прах - ½ к.л.
  • царевично нишесте - 1 с.л.
  • лют червен пипер - ½ к.л., по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нудлите се приготвят според инструкциите на опаковката.

Тофуто се нарязва на кубчета. Овалва се в малко царевично нишесте и се запържва в олио от всяка страна.

Ако ще се използва пилешко месо, по същия начин се нарязва на хапки, овалва се в царевично нишесте и се запържва до готовност на месото.

Приготвя се сосът, като се наситнява чесънът, изцежда се портокалът, добавят се останалите съставки и се разбърква до хомогенност.

Когато тофуто/пилешкото вече има лек загар, се отстранена от тигана. В останалата мазнина се изсипва сосът, като се намалява котлонът.

Разбърква се за кратко, докато се сгъсти сосът. Към него се изсипва тофуто и се разбърква, за да се покрие от всички страни.

Нудлите се разпределят в чинии и отгоре се слага готовото тофу със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: