Gotvach.bg»Рецепти»Напитки»Смути»Канелено смути с праскови на пластове

Канелено смути с праскови на пластове

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Канелено смути с праскови на пластове2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • кафява захар - 2 с.л. фина
  • галета - 2 с.л. фино смлени хлебни трохи от пълнозърнест хляб
  • канела - 1 с.л. на прах
  • праскови - 4 зрели
  • прясно мляко - 150 мл
  • ванилов сладолед - 3 топки
  • за декорация
  • захар
  • галета - хлебни трохи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете кафявата захар и хлебните трохи върху парче хартия. Изпечете ги за 7-10 минути в загряна на 200 градуса фурна, но внимавайте да не ги прегорите - трябва да ги разбърквате на няколко пъти. Извадете ги и още горещи ги объркайте с канелата. След това ги оставете да се охладят.

Бланширайте прасковите в гореща вода, за да може лесно да обелите кожата им. След това ги нарежете и махнете костилките. Смелете ги в блендера на пюре, прехвърлете го в съд и измийте каната на уреда.

Разбийте млякото със сладоледа. Подгответе 2 високи чаши и налейте на дъното им по малко от млечната смес. Отгоре разпределете по малко пюре и повторете процедурата, докато се получат общо 6 пласта от млечна смес и прасковено пюре. На всеки 2 пласта поръсвайте по малко от канелените трохи.

Отгоре декорирайте с малко трохи и захар и поднесете веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: