Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков сладкиш»Шарлота с хрупкава коричка

Шарлота с хрупкава коричка

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Шарлота с хрупкава коричка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • ябълки - 3 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • захар - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се измиват и се режат на резени с дебелина 2 милиметра.

Яйцата се разбиват на пяна. Добавя се захарта и се разбърква.

Добавя се брашното и се разбърква до еднородност.

Дъното и стените на тавичка се мажат с олио.

Нареждат се ябълките, заливат се с тестото и се пекат 30 минути на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
50
42
32
20
10
Дай твоята оценка: