Начин на приготвяне
Нахутът се отцежда от водата и изплаква. Прехвърля се в купа.
Лукът, краставицата и авокадото се обелват и се нарязват на кубчетата. Чери доматите се нарязват на половинки или четвъртинки според размера им.
Зеленчуците се добавят в купата към нахута.
Поливат се с дресинга, приготвен от 2 с.л. ябълков оцет, 1 ч.л. пчелен мед, 2 с.л. зехтин екстра върджин, фино смляна хималайска сол на вкус и се разбъркват.
Салатата айсберг се накъсва с ръце и се разпределя в голяма салатна чиния. Върху нея се разпределят овкусените нахут и зеленчуци и се украсява с черни маслини.
Добър апетит с тази вкусната и полезна салата с нахут!
Салата с нахут е наистина много апетитна и полезна.