Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Рибник»Празничен рибник със скумрия

Празничен рибник със скумрия

Празничен рибник със скумрия
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Празничен рибник със скумрия е идеален и за празник, и за делник"

Необходими Продукти

  • праз лук - 3 стръка
  • олио - 5 с.л.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • доматен сок - 1/2 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • маслини - 1/2 ч.ч.
  • сумрия - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Праз лукът се нарязва колелца и запържва в малко мазнина направо в тавата за готвене.

След като омекне, се прибавя измитият ориз със една чаена чаша вода.

Разбърква се и след като оризът набъбне, се налива доматеният сок. Рибникът се овкусява със сол и черен пипер.

Скумрията се почиства, нарязва на парчета и нарежда в таата заедно с маслините.

Наливат се още две чаени чаши вода, след което скумрията на фурна се слага да се пече.

Пече се празничен рибник със скумрия на 200 °C за 45 минути или до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: