Начин на приготвяне
Шаранът се почиства от вътрешностите и люспите и се измива. Осолява се добре отвътре и отвън.
В малка купичка се смесват медът и горчицата. Шаранът се намазва отвън с тази смес. Слага се в намазнена тава.
Пече се на 180 °C за 25-30 минути. През това време се приготвя прясната салата.
Китайското зеле се измива и нарязва на ситно. Слага се в голяма купа. Поръсва се със сол и се намачква с ръка.
Авокадото се разрязва на две през средата. Отстранява се костилката. Всяка от половините се нарязва на кубченца още в кората. Изважда се с чаена лъжичка и се добавя в купата.
Доматът и магданозът се измиват. Домата се почиства и нарязва на кубчета. Магданозът се нарязва на ситно. Добавят се в купата.
Овкусява се със сока на половината лимон и зехтин. Разбърква се.
Медено-горчиченият шаран се нарязва на филета, гарнира се с прясната салата и резен лимон.