Начин на приготвяне
Сложете пастата да се вари в подсолена вода според указанията на производителя.
През това време на съседния котлон загрейте дълбок тиган и сипете зехтина.
Запържете за кратко скилидките чесън, нарязани на филийки. Щом пуснат аромата си, сложете чери доматките, нарязани на половинки (ако са много малки, може да се сложат и цели).
Ключово е доматките да не са с дебела люспа, защото става доста неприятно при консумация. По тази причина изберете такива с тънка люспичка или ще трябва предварително да ги бланширате и обелите.
След две минутки сипете доматеното пюре и подправете със сол и черен пипер.
Гответе, докато чери доматите поомекнат и сосът промени цвета си и стане гъстичък.
Може да сложите и около две лъжици настърган пармезан в доматите, за да сгъсти още повече сосът.
Прехвърлете сварените ригатони в тигана и разбъркайте.
Аз съм ги сервирала отделно, за да се вижда по-добре на снимката всеки отделен компонент.
Върху всяка порция сложете по две лъжици песто дженовезе и настържете пармезан на люспи.
Украсете с листа пресен босилек и поднесете ригатони с песто и чери домати.
Добър апетит!