Домашен бахур с праз

Домашен бахур с праз
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"За почитателите на домашно приготвените изделия предлагаме рецептата за домашен бахур с праз"

Необходими Продукти

  • свински бял дроб - 3 кг
  • свинско месо - 1 кг от обрезки
  • сланина - 250 г
  • свински сърца - 2 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • праз - 4 стръка
  • лук - 2 глави
  • черен пипер - 1 с.л.
  • бахар - 1 с.л смлян
  • индийско орехче - 1, 5 ч.л. смляно
  • сол - 5 с.л.
  • свински черва - дебели
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме ориза с малко вода да заври, похлупваме с капака и оставяме така, докато поеме водата.

Свински бял дроб, месото и сърцата нарязваме на ситно и ги слагаме в дълбок съд.

Към тях добавяме дребно нарязаните сланина праза, лука, ориза, поръсваме със солта, черния пипер, бахара и индийското орехче и омесваме добре.

Започваме да пълним свинския бахур с помощта на фуния и месомелачка, като не използваме режещия нож.

Напълваме сместа в червата, без да ги натъпкваме, като ги завързвате макрая.

Надупчваме домашният бахур на места с дебела игла.

Нареждаме бахура в тенджера с дъно, покрито с решетка или гладки лозови пръчки.

Изсипваме вода да го покрие и поставяме на умерен огън.

Варим до сваряване на бахура.

Изваждаме и оставяме да изстине и тогава консумираме домашия бахур с праз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: