Свинско с ябълки и булгур

Петя СтойневаПетя Стойнева
Новак
1402k186
Свинско с ябълки и булгур2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Свинско с ябълки и булгур - комбинация, която ще запомните и ще стане чест гост на семейната трапеза."

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 грама
  • ябълки - 4 броя
  • сух джинджифил - половин чаена чаша
  • краве масло - 50 грама
  • булгур - 1 чаена чаша
  • магданоз - 5 стръка
  • чесън - 5 скилидки
  • канела - 1 чаена лъжица
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на порции, запечатва се на тиган с част от маслото и се прехвърля в тава.

Подправя се със сол и черен пипер и се запича под фолио с малко вода и останалата част от маслото. Фолиото се маха и месото се пече за още няколко минути до достигане на златист загар.

Ябълките и джинджифила се задушават в тигана, в който е пържено месото и се подправят с канела.

Булгур, сварен и подправен с магданоз и чесън, се използва като основа, върху която се поставя парче печено свинско месо, украсено отгоре със задушени ябълки и джинджифил.

Свинско с ябълки и булгур - комбинация, която ще запомните и ще стане чест гост на семейната трапеза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: