Свински джолан с бира в гювеч

Свински джолан с бира в гювеч
Снимка: Албена Асенова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
160 мин.
Общо
175 мин.
Порции
4
"Свински джолан с бира в гювеч е всичко, което ви трябва, за коледната трапеза"

Необходими Продукти

  • свински джолан - 1 бр.
  • олио - 5 с.л.
  • сол
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • риган - 1 с.л.
  • картофи - 700 г
  • чесън - 1 глава
  • бира - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинският джолан се имива и подсушава. Намазва се с малко олио, след което се поръсва с червен, черен пипер и риган.

Разполага се по средата на глинен гювеч, а около него се разполагат нарязани и овкусени със сол картофи. Слага се една необелена, разрязана на две глава чесън и всичко се полива с малко олио.

В гювеча се налива чаена чаша бира, похлупва се и се слага в студена фурна.

Джоланът с картофи се пече първите 40 минути на 220 °C, след което температурата се намалява на 170.

Оставя се свински джолан с бира в гювеч да се готви още два часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Как така стой в марината цяла нощ пък после се вади и се мие защо?
08.03.2024 05:48
Анонимен
Анонимен
Пише че се пече 2ч.и 40 м.
но никой не чете.
24.12.2023 09:45
3
Анонимен
Анонимен
Поне 2 часа се пече. За 40 мин. само картофите ще са готови.
23.12.2023 22:47
1
Вальо
Вальо
Ако е по едър джолан това време му е малко, според мен. За по сигурно аз първо го варя под налягане 1 ч.
18.12.2023 19:07
9
2
Покажи всички подкоментари