Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Домашна наденица»Домашна наденица с телешко и свинско

Домашна наденица с телешко и свинско

MarianeMariane
Джедай
5611k
Домашна наденица с телешко и свинско3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
95 мин.
Порции
40
"Обожаваме домашната наденица, защото за нея избираме най-вкусното и крехко телешко и свинско месце"

Необходими Продукти

  • свински бут - 4 кг
  • бекон - 4 кг свински
  • телешко месо - 4 кг
  • черва - около 15 метра за наденици
  • чубрица - 12 с.л.
  • кимион - 12 с.л.
  • сол - 14 с.л.
  • кориандър - 6 с.л.
  • черен пипер - 6 с.л.
  • червен пипер - 4 с.л. лют
  • червено вино - 500 мл
  • захар - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се смила на кайма. Към него се прибавят сухите подправки. Сместа се омесва много добре в продължение на поне 10 минути. Готовата смес се прибира за 24 часа в хладилник.

Червата за наденици се накисват в хладка вода и се измиват много добре. Нарязват се на парчета с приблизителна дължина 30 сантиметра.

Пълнят се с кайма с помощта на машинка са мелене на месо и специална фуния.

Напълнените наденички се закачват на сухо и проветриво място, за да изсъхнат (никога на 1 етаж, за да не изчезнат). На всеки 3-4 дни се сваляти се разточват с точилка.

По този начин придобиват форма и месото се раздвижва. Готови са за около 15-20 дни в зависимост от времето.

Домашната наденица с телешко и свинско е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Моля пишете солта и подправките в грамове, има доста разлики в лъжиците(големината), да не говорим за равна супена или пълна!
26.01.2024 10:36
Анонимен
Анонимен
Явно,като се нарежи наденицата!
28.11.2023 22:32
Анонимен
Анонимен
А виното кога се слага?
08.12.2018 15:30
1