Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Гевреци»Постни гевреци за коледари

Постни гевреци за коледари

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Постни гевреци за коледари2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
20
"Постните гевреци за коледари стават много вкусни."

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • вода - 2. 5 ч.ч. топла
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • прясна мая - 30 г
  • олио - 70 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното и прибавете солта, разбъркайте и оформете кладенче.

В 0.5 ч.ч. топла вода разтворете захарта и прясната мая. Добавете 1 с.л. от брашното и оставете да шупне, на топло. В кладенчето, прибавете шупналата мая и олиото, замесете меко тесто, което покрийте и оставете да втаса за около 1 час, докато удвои обема си.

Разделете тестото на топчета около 20 бр., от всяко топче разточете фитил, на който събирате краищата, за да оформите геврек.

Подредете гевреците в тава постлана с хартия за печене и оставете за около 30 минути да се надигне тестото.

Намажете гевреците със сладка вода, от 1 с.л. гореща вода и 1 с.л. захар, поръсете със сусам.

Поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете закуските до златисто, за около 20 минути.

Постните гевреци за коледари стават много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: