Бърза медена торта

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Бърза медена торта1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10 парчета

Необходими Продукти

  • бисквити - 1 кг меки
  • прясно мляко - 250 мл
  • брашно - 25 г
  • захар - 100 г
  • яйца - 2 бр. (жълтъци)
  • масло - 50 г
  • ванилия - 1 бр.
  • мед - 50 мл (течен)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се крем, като млякото се разделя на две равни части. Едната се загрява на бавен огън, в другата се добавя брашно, захар, жълтъци и ванилия и се разбърква.

Тази смес се добавя във врящото мляко и кремът се кипва при непрекъснато разбъркване. След като започне да се сгъстява, се добавя маслото. След като маслото се разтопи, кремът се вари още една минута и се сваля от котлона. Оставя се да се охлади леко.

Във форма за торта се подреждат на един ред бисквити и се намазват с крем. Отгоре се покриват с още бисквити и те на свой ред се мажат с крем. Най-отгоре се маже с крем и се поръсва с натрошени на прах бисквити. Оставя се в хладилника за 8 часа и се полива с мед, преди да се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Деница
Деница
Хора, пропорциите на съставките в тази рецепта, не са вярни, според мен. 250 мл мляко на 1 кг бисквити е безумно малко. Аз вчера направих 500мл мляко на 4800гр бисквити и пак ми стана суха. Иначе може да стане вкусна, де, но сякаш предпочитам оригиналната рецепта за бисквитена торта. Заливката тук е доста по-тежка. Става за разбообразие, но както казах, мисля, че трябва да се поправят пропорциите.
28.09.2014 13:07
2
1
Покажи всички подкоментари