Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Пирог»Руски пирог от ягодов конфитюр

Руски пирог от ягодов конфитюр

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Руски пирог от ягодов конфитюр1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • ягодов конфитюр - 1 и ½ ч.ч.
  • яйца - 5 бр. (белтъци)
  • пудра захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците се смесват с конфитюра и се разбиват при непрекъснато бъркане в една посока, докато не се образува много гъста смес с белезникав цвят.

Сместа трябва да е толкова гъста, че ако се сложи в нея лъжица, тя трябва да стои права.

Сместа се излива в тавичка, намазана с мазнина, и се оставя за половин час в хладилника. С остър нож се правят 8 разреза на различни места.

Поръсва се с пудра захар и се пече 15 минути на 220 градуса. Сервира се веднага, след като се надигне и стане златист, без да се вади от тавичката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: