Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена скумрия с майонеза

Печена скумрия с майонеза

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Печена скумрия с майонеза1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • скумрия - 900 г филе
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • бульон - 5 с.л. зеленчуков
  • майонеза - ½ ч.ч.
  • кашкавал - 50 г (настърган)
  • брашно - 50 г
  • олио - 5 с.л.
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скумрията се реже на парчета, овалва се в брашно и се запържва в част от олиото до златисто. Морковите се настъргват на едро. Лукът се реже на ситно.

Лукът и морковите се запържват поотделно. Смесват се, добавя се бульонът и се разбърква. Рибата се нарежда в дълбок съд, поръсва се със сол и се залива с бульона.

Поръсва се с кашкавала, полива се с майонезата и се пече 15 минути на 220 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: