Начин на приготвяне
Яйцата се слагат в купа, в която ще се разбърква плънката.
Разбиват се много добре.
Сиренето се натрошава на дребно и се прибавя към яйцата.
Към сместа се слага и киселото мляко. Разбърква се много добре.
Маслото се разтопява в касерола с незалепващо покритие.
Тавата, в която ще се пече баницата, се намазва много добре с олио от всички страни.
Разстила се една кора върху плот. Полива се с разтопено масло.
Слага се плънка, като се разпределя много добре върху цялата кора.
Кората се завива на руло и се слага в тавата. Всяко кора се завива по същия начин.
Навитата баница се намазва с останалото масло и се напръсква с газираната вода.
Пече се апетитната вита баница в предварително загрята фурна на 180 °C 40 минути, след което се изважда от фурната и завива с кърпа, за да омекне.
Сервира се баница с одрински кори и козе сирене по рецепта на Иван Звездев с кисело мляко или айрян.