Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Мексиканско севиче

Мексиканско севиче

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Мексиканско севиче2 / 2
28/08/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • скумрия - 450 г филе, нарязано на 1 см парчета
  • лимони - 350 мл (1 и 1/2 ч.ч.) прясно изцеден сок от лайм или лимон
  • домати - 225 г нарязани ситно
  • лук - 1 малка глава, ситно скълцана
  • люти чушки - 2 бр. халапеньо или др. вид, от буркан
  • олио - 60 мл (4 с.л.)
  • риган - 1/2 с.л. сушен
  • кориандър - 2 с.л. скълцан пресен
  • сол
  • черен пипер - прясно смлян
  • маслини - за гарниране
  • магданоз - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете нарязаната на парчета риба в стъклена тавичка и полейте с лимоновия сок, като сте сигурни, че рибата е покрита.

Покрийте тавата и оставете рибата да престои за 6 часа. На третия час обърнете парчетата скумрия. За това време рибата ще се сготви от киселините в лимоновия сок.

След това отцедете рибата от сока с помощта на решетъчна лъжица и запазете сока.

Смесете в друга купа ситно нарязаните домати, лук, люти чушки, олиото, ригана и кориандъра. Опитайте как е на вкус и поръсете със сол и пипер. Долейте лимоновия сок. Объркайте добре и излейте върху рибата.

Покрийте съда и оставете севичето за 1 час в хладилника, за да се смесят вкусовете. Преди да го поднесете, оставете да престои на стайна температура за 15 минути.

Гарнирайте севичето с резени лимон и стръкчета магданоз. В отделна чинийка може да поднесете маслините, поръсени с нарязан кориандър.

Ако добавите към ястието нарязано авокадо, става идеално за лек обяд за четирима.

Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: