Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Чешки епископски кекс

Чешки епископски кекс

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Чешки епископски кекс1 / 2
04/09/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 80 г
  • брашно - 100 г
  • бадеми - 400 г филирани
  • стафиди - 200 г
  • смокини - 100 г сушени
  • масло - 20 г
  • канела - ¼ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се смесват със захарта и брашното. Добавят се филираните бадеми. Стафидите се измиват, отцеждат се и се добавят в тестото.

Смокините се нарязват на ситно и се добавят в сместа. Добавя се канелата и се замесва тесто.

Слага се във форма за кекс, намазана с мазнина и поръсена с брашно и се пече 50 минути на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: