Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Питка на кифлички с мая

Питка на кифлички с мая

КрисиКриси
Новак
3030579
Питка на кифлички с мая3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
100 мин.
Порции
1
"Питка на кифлички с мая за вашия специален повод."

Необходими Продукти

  • За тестото
  • яйца - 1 бр. + 1 белтък
  • прясно мляко - 250 г
  • олио - 2 с.л.
  • суха мая - 7 г
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • брашно - 500 - 550 г за баница
  • За навиване
  • меко масло - 60 г
  • За намазване
  • жълтъци - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 с.л. равна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясното мляко се загрява леко, прибавя се захарта, маята и 2 с л брашно. Разбърква се хубаво и се оставя да се активира маята за 10 мин.

От брашното се прави кладенче, в което се добавят всички продукти и се омесва меко тесто.

Покрива се и втасва 40 мин.

Разточва се кора, маже се с масло и се разрязва на 16 триъгълника. Всеки триъгълник се навива на кифличка и се подрежда в тава върху хартия за печене.

Отново питката втасва за 40 мин.

Маже се с жълтък и кисело мляко.

Печем питката на кифлички с мая на умерена фурна с вентилатор до златисто, като наглеждаме да не загори.

Бележка: Фурната не се загрява предварително.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: