Начин на приготвяне
Киноата се сварява в леко подсолена вода до готовност. Отцежда се в гевгир и] се изплаква със студена вода.
В подходяща купа се разбиват на пяна - яйцата, кафявата захар и ванилията. Добавят се прясното мляко и сметаната за готвене.
Яйчено-млечната смес за десерта е готова. Към нея прибавяме отцедената киноа и разбъркваме.
Кравето масло се разпределя по дъното и стените на формата за печене (може и малка дълбока тавичка). Сипваме сместа във съда и слагаме да се пече в предварително загрята фурна на 175 °C, докато порозовее и стегне леко крем карамелът на фурна.
Киноата с крем-карамелената заливка се сервира нарязана на парчета и охладена.
По желание може да поръсите отгоре с натрошени орехи, но не е задължително.
Да ви е сладко!