Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пиле със сушени плодове

Пиле със сушени плодове

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Пиле със сушени плодове1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Комбинация от вкусове и аромати, в която ще се влюбите"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • масло - 50 г
  • стафиди - 250 г
  • сини сливи - 200 г (без костилки) сушени
  • лук - 2 глави
  • сметана - 2 с.л.
  • сол - 3 щипки
  • магданоз - ½ връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се реже на парчета, които се осоляват и се намазват със сметана. Запържват се от двете страни до златиста коричка в маслото. Нареждат се в чиния.

Лукът се реже на ситно и се запържва до златисто. Добавя се към пилето. Добавят се измитите и отцедени стафиди и сушени сини сливи.

Добавя се малко топла вода, похлупва се с капак и всичко се задушава на среден огън 20 минути.

Сервира се, като месото се полива със соса от задушаването и се поръсва със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: