Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Пълнено пиле със сушени плодове

Пълнено пиле със сушени плодове

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Пълнено пиле със сушени плодове1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6-8

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 пиле, по - голямо
  • ябълки - 1 брой
  • дюли - 1 брой
  • сливи - 8 - 10 сушени
  • стафиди - 50 г
  • кайсии - 8 - 10 сушени
  • лук - 8 - 10 малки глави
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • бульон - 2 чаши
  • нишесте - 2 лъжици царевично
  • зехтин - 4 лъжици
  • магданоз
  • сол - на вкус
  • мед - 1 с.л.
  • ром - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се почиства и посолява отвътре и отвън. Почистените ябълка и дюля се нарязват на едри кубчета. Пилето се напълва с ябълката, дюлите, сливите, стафидите, сушените кайсии, нарязания на едро чесън и се поставя да се пече на около 180 градуса за 45-50 минути.

Главичките лук се обелват и пържат в малко зехтин до златисто. Бульонът се кипва и се сгъстява с предварително разтвореното в мъничко вода нишесте до получаване на ароматен сос. Върху една голяма чиния поставяте пилето и около него подреждате задушените главички лук.

Всичко се залива с горещия сос и се поръсва обилно с магданоз. Ако харесвате смесения вкус, можете да намажете пилето, преди да го извадите от фурната със смес от 1 с.л. мед и 1 с.л. ром.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: