Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Свинска супа»Зимна супа със зелев сок

Зимна супа със зелев сок

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2764k7181
Зимна супа със зелев сок
Снимка: Христинка Колева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Зимна супа със зелев сок - традиционна и сгряваща за студеното време"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г шарено
  • лук - 1 голяма глава
  • олио - 4 с.л.
  • фиде - 3 шепи
  • черен пипер
  • люти чушки - по желание
  • жълтъци - 2 бр.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на малки кубченца.

В тенджера се загрява олиото и месото се запържва до зачервяване.

Прибавя се нарязаният лук и след като и той се запържи, се залива с 1 л вода.

Вари се до омекване на месото.

Тогава се прибавя 1.5 л зелев сок. Свинската супа се оставя да заври и се опитва. Ако е солена се добавя малко вода и обратното, ако е необходимо - зелев сок.

Прибавя се фидето и след като омекне супата се подправя с черния пипер, стритата люта чушка и магданоз.

В купа се разбъркват жълтъците и към тях се прибавя около 200 мл студена вода.

От горещата супа с черпак се прибавя към жълтъците и когато температурата се изравни, застройката се връща към супата.

Да ви е вкусно с тази зимна супа със зелев сок.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Аз също я правя с фиде и застройка, така повече ни харесва. Въпрос на вкус.
29.01.2024 16:40
Анонимен
Анонимен
Жената я прави от около 20г и винаги тенджера свършва на 2 ден (но не слага фиде и застройка а слага ориз).
26.01.2024 21:02
2