Картофи с млечен сос по генуезки

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k
2k
27
4k
02/09/2014
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 324
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват и се обелват. Режат се на кръгчета и се нареждат в тавичка.

Приготвя се сос, като се разтопява маслото, в него се запържва брашното и се добавя по една супена лъжица от предварително смесените мляко и сметана.

При постоянно разбъркване се вари сосът, докато не стане гладък. Лукът се реже на шайби и се запържва до златисто. Добавя се сол и черен пипер.

Лукът се слага върху картофите, отгоре се полива със соса. Кашкавалът се настъргва и с него се поръсва ястието. Пече се 20 минути на 200 градуса.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Никола Йорданов
Никола Йорданов
21.12.2014 12:25
А двата стръка целина ги навираш отзад на който е дал рецептата. Просто за украса....
0
1