Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Патладжан унаги с ориз

Патладжан унаги с ориз

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7785k1k3k11
Патладжан унаги с ориз
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
25/01/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Патладжан унаги с ориз - уникално вкусно само с няколко продукта"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр.
  • соев сос - 3 с.л.
  • оризов оцет - 2 ч.л.
  • захар - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът се обелва и разрязва напреки на 2 дънера.

В голяма тенджера се налива вода, слага се да заври, отгоре се слага гевгир, в който се поставят парчетата патладжан, и се захлупва с капак.

Като заври водата, котлонът се намаля на ниска степен и се оставя около 15-20 минути, да се задуши и омекне патладжанът.

Когато е готов, се изважда и всяко парче се разцепва от едната страна по дължина, след което се разтваря настрани изцяло да стане плоско парче. После се прорязва от вътрешната страна на ленти, да стане като решетка.

В малко сгорещена мазнина се запържва патладжанът от двете страни до златисто.

За соса се смесва соевият сос с оцета и захарта. Сосът се излива при патладжана и отново се обръща от двете страни за кратко, докато се покрие от соса и го поеме.

Сервира се патладжан унаги поръсен със сусам върху сварен ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: