Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Пай»Летен френски пай с тиквички

Летен френски пай с тиквички

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Летен френски пай с тиквички1 / 2
21/05/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
95 мин.
Порции
8
"Прегледайте всичките ни рецепти за ястия с тиквички, защото са наистина страхотни - особено този летен френски пай"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1 щипка
  • брашно - 300 г
  • масло - 100 г
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • за плънката
  • тиквички - 3 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 200 мл
  • сметана - 200 г
  • копър - 10 стръка
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се реже на кубчета, добавя се брашното и сместа се реже, докато не стане на трохи. Добавя се солта, яйцето и млякото и се замесва тесто.

Оставя се за 30 минути в хладилника. Вади се, слага се в тава, като се оформят стенички. Набожда се на няколко места с вилица и се пече 10 минути на 180 градуса. Вади се от фурната и се оставя да се охлади за 10 минути.

Приготвя се плънка, като тиквичките се нарязват на тънко, без да се белят, добавят се разбитите яйца, прясното мляко, сметаната, нарязаният копър и солта.

Всичко се разбърква много добре и тази смес се излива върху тестото. Пече се 40 минути на 180 градуса, като се завива с фолио, за да не изгори.

В последните 10 минути фолиото се маха, за да се получи златиста коричка. Сервира се топъл или студен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: