Домашна торта Гараш

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Домашна торта Гараш1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12-14 парчета
"Много са вариантите за приготвяне на торта Гараш, но това е определено една от най-сполучливите ни и харесвани рецепти за"

Необходими Продукти

  • яйца - 10 броя, само белтъци
  • захар - 2 ч.ч.
  • орехи - 3 ч.ч. смлени
  • масло - 250 г
  • течен шоколад - 2 кофички
  • яйца - 5 броя, само жълтъците
  • вода - 1/2 кафяна чаша
  • какао - 3 с.л.
  • захар - 1 ч.ч пудра
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте белтъците, като към тях постепенно се прибавя 1 и 1/2 ч.ч. захар и орехите. Сложете в тортена тавичка фолио, намажете с мазнина и сложете отгоре част от сместа. Тези продукти трябва да са достатъчни за изпичането на 4 блата.

Сложете на котлона водата, останалата захар и какаото, докато заври водата и започне да се получава сироп. Бъркайте непрекъснато, а след като свалите от котлона оставете да изстине добре.

В дълбок съд разбиваме с миксер течния шоколад заедно с маслото и постепенно прибавяме един по един жълтъците. При непрекъснато разбиване се добавя постепенно вече изстиналият сироп.

На голямо парче фолио поставете първия блат, намажете го добре с крема, след което положете втория блат и повторете процедурата до край. Отгоре намажете обилно с крема, като покриете тортата и странично.

Отгоре може да поръсите с кокосови стърготини или шоколадови пръчици. Оставете тортата да отлежи 2 часа на стайна температура, след което я увийте внимателно с фолио и я оставете в хладилник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
540
424
310
28
10
Дай твоята оценка:

Коментари

БУБА
БУБА
400 гр.
23.11.2010 17:01
ива
ива
Колко грама са кофичките течен шоколад ?
28.09.2010 12:34