Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Грис крем по австрийска рецепта

Грис крем по австрийска рецепта

Грис крем по австрийска рецепта2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Така я правеше моята баба и аз обожавам тази лека и пухкава грис каша."

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 800 мл
  • грис - 80 г от мека пшеница
  • захар - 2 с.л.
  • ванилова захар - 1 опаковка
  • сол - 1 щипка
  • яйца - 1 бр.
  • краве масло - 25 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете млякото, захарта, ваниловата захар и щипка сол да заври в широка тенджера.

Разбъркайте с бъркалка пшеничния грис и отново оставете да заври.

След това свалете съда от котлона и оставете гриса да престои, покрит за 5 минути.

Междувременно отделете жълтъците от белтъците. Белтъците се разбиват на твърд сняг. Разбъркайте жълтъка в кашата от грис.

Добавете и маслото към грисовата каша и бъркайте, докато маслото се разтопи.

Накрая в готовата грис каша внимателно се добавят белтъците.

Става страхотно с компот по избор, канела и захар или кафяво масло този грис крем по австрийска рецепта.

Така я правеше моята баба и аз обожавам тази лека и пухкава грис каша.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: