Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Френски пай с телешко месо

Френски пай с телешко месо

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Френски пай с телешко месо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • бутертесто - 400 г
  • кайма - 400 г телешка + 200 г свинска
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • бяло вино - 100 мл
  • яйца - 2 бр. (жълтъци)
  • сметана - 2 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • магданоз - ½ връзка
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - ½ ч.л. млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите, чесънът и лукът се нарязват на ситно. Магданозът се реже на ситно. В тенджера се смесват двата вида кайма, морковите, чесънът, лукът, 1 жълтък, сметаната, виното, солта и черният пипер.

Тестото се разточва леко и се разделяна две неравни части. По-голямата се слага в тава, намазана с мазнина.

Върху тестото се слага плънката и се покрива с останалото тесто. Краищата се прищипват и се намазват с жълтък, смесен с вода. Пече се 1 час на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мирела
Мирела
Много интересен вкус се получи. :) Между другото - не е отбелязано в рецептата какво правим с нарязания на ситно магданоз - само засправка. Стигате дотам, че се нарязва на ситно. ;)
30.12.2014 09:44