Праз с ориз по селски

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2282k3416
Праз с ориз по селски
Снимка: Биляна Владова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Праз с ориз по селски е традиционно вкусна нашенска рецепта, която няма как да не си хапнете вкусно."

Необходими Продукти

  • праз - 5 големи стръка
  • олио - 4 с.л.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • вода - 5 ч.ч.
  • домати - 1 буркан
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пет големи стръка праз лук се почистват от излишните листа, измиват се и се нарязват на средно едри парчета.

В голяма тенджера се намират 4 с.л. Олио и се поставя на котлона, за да загрее.

Щом олиото е готово, към него се добавя нарязаният праз лук и се задушава. След това се изсипват 1 ч.ч. ориз и 5 ч.ч. хладка вода.

Посолява се леко и се оставя да къкри на тих огън. Щом оризът набъбне и започне да се готви, се засичат 15 минути и към него се изсипва един буркан консервирани домати, които предварително се намачкват с ръце.

Разбърква се и се оставя още 5 минути да ври.

След това всичко се изсипва в тавичка и оризът се пече в загрята на 180 °C фурна до готовност.

Праз с ориз по селски е традиционно вкусна нашенска рецепта, която няма как да не си хапнете вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: