Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сиропирани сладкиши»Сиропиран ориенталски сладкиш

Сиропиран ориенталски сладкиш

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5596k2k6
Сиропиран ориенталски сладкиш2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"Сиропирани ориенталски сладкиш е уникално вкусен, затова внимавайте - историите за изчезнала половин тава са реални"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 броя
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • грис - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пак.
  • орехи - 1 ч.ч. смлени
  • канела - 1 ч.л.
  • портокалови корички - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата и захарта до пяна.

Прибавя се постепенно олиото, грисът и брашното, смесено с бакпулвера. Накрая се прибавят смлените орехи, една супена лъжичка портокалови корички и канелата.

Всичко се разбърква до еднородна смес и се изсипва в тавичка, предварително намаслена и поръсена с грис.

Сладкишът се пече първите 15 минути на долен реотан, а след това още 40 минути на горен и долен на 170 °C за 40 минути.

Приготвя се сипопът и се оставя да изстине 2 ч.ч. захар и 2 ч.ч. и половина вода и останалите корички от портокал.

След като поизстине, сиропираният сладкиш се нарязва на квадрати и сиропира със студен сироп.

Сиропиран ориенталски сладкиш е уникално вкусен, затова внимавайте - историите за изчезнала половин тава са реални :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: