Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Каши»Постна каша от коприва с тофу

Постна каша от коприва с тофу

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Постна каша от коприва с тофу3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Готовата веган каша коприва сервираме поръсена с натрошено ситно тофу с натурален вкус и малко хляб по желание"

Необходими Продукти

  • коприва - 200 г
  • тофу - 100 г
  • олио - 3 с.л.
  • пресен лук - 1 стрък
  • чесън - 2 скилидки
  • бяло брашно - 1 с.л.
  • царевично брашно - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • джоджен
  • лют червен пипер - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, трябва да попарим копривата с вряла вода. След това я измиваме под течаща студена вода и после я режем на ситно.

Загряваме в тиган олиото и задушаваме в него копривата, пресния лук и чесън.

Добавяме подправките и червения пипер, след което слагаме в тигана и двата вида брашно.

Бъркаме енергично, да се смесят добре, след което веднага заливаме с вода, да покрие продуктите или пък ако я харесвате по рядка, сложете повече вода. Всякак става вкусна!

Варим на бавен огън около 15 минути.

Готовата веган каша коприва сервираме поръсена с натрошено ситно тофу с натурален вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: