Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Костур в сос по мексикански

Костур в сос по мексикански

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Костур в сос по мексикански2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • костур - 1.5 кг
  • олио - 120 мл царевично
  • лук - 1 голяма глава
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 350 г
  • люти чушки - 2 консервирани халапеньо или др. вид
  • за маринатата
  • чесън - 4 скилидки счукан
  • черен пипер - 1 ч.л. зърна
  • риган - 1 ч.л.сушен
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • анато - 1 ч.л. (annatto)
  • канела - 1/2 ч.л.
  • оцет - 120 мл ябълков
  • сол
  • магданоз - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете съставките за маринатата - чукайте чесъна и черния пипер в хаванче, добавете ригана, кимиона, подправката анато, типична за мексиканската кухня, и канелата. Добавете оцета и направете гладка ароматна паста. Посолете на вкус и намажете рибата (порционирана или цяла) с маринатата от всички страни. Покрийте съда и охладете за 1 час, за да се овкуси.

Намазнете добре огнеупорна тавичка, в която се побира рибата, разпределете добре заедно с цялата марината. Отгоре разпределете нарязаните на кръгчета домати, лук - на полумесеци и чесъна. Почистете лютите чушки, нарежете ги и ги добавете в тавата при костура. Долейте останалото олио и покрийте тавата с алуминиево фолио.

Печете за около 20 минути в загряна на 170-180°C фурна - до готовност на костура. Гарнирайте готовото ястие с пресен магданоз и поднесете веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: