Начин на приготвяне
Пригответе руска гъбена супа сега и се насладете на автентичния вкус на руската кухня!
Гъбите се измиват и нарязват. Запържват се в малко сгорещена мазнина. Когато потъмнеят, се овкусяват със соев сос и мащерка. Малко след това се наливат 3 ч.ч. вода. Когато заври, се намаля и се оставя на слаб огън до готовност на гъбите.
През това време се нарязват лукът, морковът и зелето на дребно, картофите и доматът на кубчета, а карфиолът се разделят на розички и те се разрязват на по-малки парчета.
В сгорещено мазнина се запържват лукът, морковът и зелето. Малко след това се прибавят и картофите. Когато поомекне зелето, се добавя сол и доматът, карфиолът и се похлупва за 2 минути.
След това се прибавя зеленият боб, грахът, дафиновият лист, овкусява се със сол и черен пипер и се налива бульонът с гъбите. Когато заври зеленчуковата супа, се оставя да къкри на слаб огън.
След като омекнат зеленчуците, се прибавя и парчето целина цяло за вкус, като се премахва накрая както дафиновия лист, или се нарязва на парченца.
Ако е необходимо, се налива още вода. Прибавя се и наситненият магданоз. Оставя се да къкри още малко до пълна готовност на зеленчуците в гъбената чорба.