Начин на приготвяне
Замесва се тесто от посочените продукти, то е леко лепнещо, но не се добавя още брашно. Завиваме го с прозрачно фолио и оставяме да втаса за около половин час.
През това време нарязваме продуктите за плънката и ги задушаваме в олиото. Сух босилек се добавя за аромат, може и пресен.
Втасалото тесто го премесваме с мъничко брашно и разделяме на две части. Разстиламе ги на овални кори, работим с ръце и ги мажем с хубава лютеница. Отгоре разпределяме плънката.
Затваряме калцонето и притискаме ръбовете с дръжката на вилица. Отгоре веган пиците мажем с мъничко лютеница и олио. Печем върху хартия за печене. На 180 градуса без вентилатор, до златисто. Охлаждаме и поднасяме.
Забележка: По желание може да увеличите количеството продукти за плънката. Както и да промените състава.
Тази пица веган калцоне е много вкусна и по нищо не отстъпва на оригиналната рецепта. Идеална по време на пости.