Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пилешки дробчета с лук и гъби по стара рецепта

Пилешки дробчета с лук и гъби по стара рецепта

Yordanka VasilevaYordanka Vasileva
Чирак
891k167
Пилешки дробчета с лук и гъби по стара рецепта
Снимка: Yordanka Vasileva
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
1
"Пилешките дробчета с лук и гъби са готови. Ароматът е неустоим. Дори и да не си гладен, ще огладнееш."

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 400 г
  • гъби - 150 г
  • лук - 2 глави
  • чесън - 3 скилидки
  • червена капия - 1 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • олио - 15 мл
  • масло - 50 г
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • бяло вино - 80 мл
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Нарежете гъбите на филийки. Загрейте тигана с олиото и маслото и сложете гъбите да се запържат за 5-6 минути.

През това време нарежете дробчетата на средно големи парчета и ги добавете към гъбите. Посолете и подправете с черния пипер.

След десетина минути добавете и нарязания на четвъртинки или полумесеци лук.

Нарежете чесъна ситно и също го добавете в тигана.

Разбъркайте добре и оставете ястието с дробчета да се готви под капак за 20 минути.

През това време настържете домата, а червената чушка нарежете на дребно. Добре е, ако чушката преди това я изпечете. Добавете ги в тигана. След 2-3 минути поръсете с червения пипер. Разбъркайте добре и налейте виното.

Сложете капака и оставете ястието да къкри на средно слаб огън за 15-20 минути.

Пилешките дробчета с лук и гъби са готови. Ароматът е неустоим. Дори и да не си гладен, ще огладнееш.

Сервирайте ястието топло, поръсено с магданоз.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: