Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Патладжани»Пълнени патладжани с моркови

Пълнени патладжани с моркови

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Пълнени патладжани с моркови2 / 2
26/09/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
140 мин.

Необходими Продукти

  • патладжани - 5 бр.
  • моркови - 1 кг
  • чесън - 2 - 3 глави
  • целина - средно голяма глава с листата
  • магданоз - 1 връзка
  • черен пипер - 1 пакетче
  • бахар - 1 пакетче
  • саламура
  • вода - 3 л
  • оцет - 3 л
  • сол - 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отстранете дръжките и част от капачето на патладжаните. С остър нож направете върху всеки патладжан надлъжни разрези на три места.

Посолете ги и ги оставете да престоят. Измийте ги и ги попарете в леко подсолена вода - трябва да кипят в нея не повече от 2-3 минути.

Настържете целината и морковите на едро ренде, смесете ги с нарязаните листа целина, магданоз и подправките. С тази смес напълнете патладжаните в разрезите. Всеки патладжан трябва да се превърже с цяло стъбло и листа целина.

Внимателно ги наредете в големи буркани и ги притиснете отгоре с венец от лозова клонка. Залейте ги с изстиналата саламура. Затворете бурканите с капачки /без да ги запечатвате/ и ги вдигнете на студено място.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

КойДаЕПотребител
КойДаЕПотребител
Отново за САЛАМУРАТА :

На един патладжан се падат по 100 г сол !!!
Не може да бъде !
А високото кръвно налягане, а склеротирането на кръвоносните съдове от солено !!

Ванчето,
Погледнете нямате ли грешка в компонентите и корегирайте.
01.10.2014 17:57
mukavej
mukavej
Никъде не пише каква е саламурата
26.09.2014 13:43
1
Покажи всички подкоментари