Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Мезета»Пикантни дробчета в сос от чушки и домати

Пикантни дробчета в сос от чушки и домати

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k17k12
Пикантни дробчета в сос от чушки и домати
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
19/03/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Сервирайте пикантни пилешки дробчета в сос от чушки и домати с чаша червено вино. Добър апетит!"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • домати - 300 г (розови белени домати)
  • червени чушки - 2 бр.
  • люти чушки - 1 бр. (суха)
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • пресен лук - 2 стръка
  • вино - около 150 мл. бяло или розе
  • олио - около 50 мл
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 с.л. равна
  • чубрица - 1 с.л.
  • джоджен - 1 щипка
  • шарена сол - 1 щипка
  • мащерка - 2 щипки
  • сол - на вкус
  • магданоз - 2 - 3 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете измитите и почистени пилешки дробчета в леко подсолена вода за около 10-15 минути.Трябва да останат меки и сочни.

През това време си подгответе зеленчуците:

Почистете и накълцайте лука на кубчета или полумесеци. Нарежете чушката на пръчици, а моркова - на тънки кръгчета или половинки.

Обелените розови домати може да пасирате на пюре или да ги настържете. Те могат да бъдат пресни или от домашна консерва.

Пресния лук нарежете на кръгчета, като отделите зелените перца от бялата част.

Когато дробчетата са готови, отцедете ги от водата и оставете в със затворен капак, за да не изсъхват.

Загрейте тиган с олиото на умерен огън и запържете лука (стар лук+ бялата част на пресния) и моркова. След няколко минути, когато лукът омекне, сложете тънките пръчици червена чушка и добавете сол и накълцан магданоз. Гответе още няколко минути, за да се сготвят всички зеленчуци.

След това сипете доматите, червения пипер, джоджена, мащерката, натрошената суха люта чушка и малка щипка шарена сол.

Разбъркайте за 2-3 минути и сложете дробчета и виното. Може да сипете и 1/2 ч.ч. вода.

Оставете ястието да къкри на по- слаб огън, докато сосчето се сгъсти. Към края сложете чубрицата, още сол на вкус и накълцайте перца на зеления лук.

Сервирайте пикантни пилешки дробчета в сос от чушки и домати с чаша червено вино.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: