Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ориз на фурна»Зелен лук с лапад и свинско на фурна

Зелен лук с лапад и свинско на фурна

Анджи манджиАнджи манджи
Новак
109532
Зелен лук с лапад и свинско на фурна
Снимка: Анджи манджи
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Зелен лук с лапад и свинско на фурна - уникално пролетно селско ястие, което може да си хапнете с домашно кисело мляко"

Необходими Продукти

  • ориз - 200 г
  • зелен лук - 5 вр.
  • бланширан лапад - 300 г
  • свински бут - 500 г без кост
  • джоджен - 6 стръка пресен
  • олио - 50 мл
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме си лапада от дръжките и го бланшираме във вряща вода. Изцеждаме го и като изстине, го нарязваме на ситно.

Нарязаното на късчета свинско месо, сваряваме във вода, която отпенваме.

В отделен съд сипваме олиото, да позагрее, и запържваме на ситно нарязания зелен лук.

Като поомекне, добавяме към него нарязания лапад, да се позапържи за 2-3 минути.

Слагаме и измития и отцеден ориз за 3-4 минути. След като е готово, изсипваме сместа в тава за печене, като добавяме бульона и вече свареното свинско месо.

Нарязваме пресния джоджен на ситно и поръсваме. Овкусяваме със сол и щипка черен пипер и разбъркваме добре в тавата, преди да я сложим във фурната.

Пече се свинско с ориз на загрята на 180-200°C фурна до готовност на ориза, при необходимост, добавяме още от бульона, или ако не е оставал вода, до пълната готовност на ориза.

Приятен апетит с моя зелен лук с лапад и свинско на фурна!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: